hardcover boeken

Droomt u er ook van om uw verzamelde werk in een boek samen voegen? Dromen zijn niet altijd bedrog en wij helpen u graag om deze droom waar te maken!

oplage 10 ~ 150 boeken

Hardcoverboeken in een oplage van 10 tot 150 boeken worden bij eprintpro gemaakt. Omdat machine instelkosten kostbaar zijn worden deze boeken vaak in standaard formaten gemaakt. Eigen formaten zijn optioneel ook mogelijk. Deze boeken worden verwerkt met een PUR belijmde rug of worden genaaid. De distributie in Nederland kunnen wij u ook uit handen nemen!

Grote oplage

Grote oplage hardcoverboeken is een echte specialiteit van Eprint. Veel fotografen en kunstenaars gingen u reeds voor. Door de grafische roots van Marcel en Kees en kennis van fotografie, kunnen we u helpen foto's in de hoogst mogelijk en haalbare kwaliteit op papier te krijgen.  Wij helpen u graag uit het doolhof van  papier-, gewicht- en andere keuzemogelijkheden.Maar......Wat is een hardcover boek?

De naam zegt het eigenlijk al: het is een boek met een harde kaft, ook wel een genaaid gebonden boek genoemd. Het boek bestaat uit drie onderdelen: de omslag, het boekblok en de schutbladen. We gaan samen stap voor stap door alle onderdelen met u:

Presentatie van een boek

Letterlijk 'uit het boekje': het maken van een professionele boekpresentatie!


De Omslag

De omslag wordt doorgaans gemaakt van grijskarton en omplakt met bedrukt papier. Het gebruik van andere materialen is ook mogelijk, zoals linnen of kunstleer in combinatie met een mooie preeg en/of foliedruk. Om de bedrukking van de omslag te beschermen, wordt deze veredeld. De meest voorkomende vorm van veredeling is lamineren (glanzend of mat).

 

De inhoud

De inhoud, ook wel boekblok genoemd, bestaat uit bedrukte en gevouwen katernen die aan elkaar vastgenaaid zijn met garen. Deze katernen vormen samen het boekblok. Het boekblok wordt vervolgens met behulp van de schutbladen in de omslag aan het grijsbord gelijmd. In sommige gevallen, bij veelal kleinere oplages, wordt het boekblok garenloos gebonden en maken we gebruik van een PUR lijm.  Eprint werkt veelal met speciaal papier waarmee foto's beter tot hun recht komen en de pagina's niet doorschijnen.

 

Schutbladen

Een schutblad is een vel papier dat het boekblok verbindt met de omslag. Een hardcover heeft acht pagina’s schutbladen, vier voor in het boek en vier achterin. De schutbladen zijn standaard blanco. Echter, het is ook mogelijk de schutbladen op te maken in een (effen) kleur of een illustratie. Soms worden deze pagina's gebruikt voor sponsoren. Het is mogelijk om bij een grote oplage het schutvel tijdens productie te veranderen, wat ideaal is in het geval van meerdere sponsoren.

 

Kapitaalbandje

Een hardcover wordt vanaf een bepaalde dikte standaard voorzien van een kapitaalbandje. Het kapitaalbandje is een restant uit het oude handboekbinden. Bij deze manier van binden bleven de lusjes zichtbaar van het gebruikte gesponnen draad waarmee de katernen aan elkaar werden genaaid. Tegenwoordig wordt het alleen nog toegepast ter decoratie. Het boek krijgt een iets mooiere, luxere uitstraling. Kapitaalbandjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

 

Leeslint

Een leeslint aan het boek toevoegen is optioneel. Dit is bijvoorbeeld handig om een pagina in het boek gemakkelijk terug te vinden, maar kan ook gekozen worden om je boek te onderscheiden van andere boeken. Leeslinten zijn tegen een meerprijs verkrijgbaar in diverse kleuren.

 

Bescherming

Ter bescherming van uw boek sealen wij standaard elk boeken in. Dit voorkomt met vooral vocht- en vuilschade wanneer boeken een langere periode opgeslagen liggen. Optioneel kunt u samen met Eprint een Slipcase maken per boek of voor een verzameling boeken samen. Vooral bij kunstfotografie en bij luxe jubileumboeken van bedrijven wordt dit regelmatig toegepast. Een Kroon (met hoofdletter) op uw werk.

 

Voordelen van een hardcover boek:

  • de harde kaft beschermt het boekblok en is slijtvast;
  • duurzaam, want een hardcover boek gaat doorgaans langer mee dan een softcover boek;
  • luxe afwerking en uitstraling.

projecten van Eprint

Daanoe

Fotograaf en specialist in zijn vakgebied; Daan Oude Elferink is een echte ambassadeur voor Eprint. Hij stelt extreem hoge eisen aan zijn eigen foto's, maar ook aan de afdrukkwaliteit en afwerking van zijn boeken. Eprint is trots exclusief alle boeken te mogen produceren voor Daan. Het is een genot om eens te kijken op zijn website: www.daanoe.nl

Aanleg van de A4

De aanleg van de A4 van Delft naar Schiedam heeft heel wat 'voeten in de aarde' gehad. Nu is hij klaar en een hoogstaand stukje werk is voltooid. Met dezelfde precisie mocht Eprint de boeken produceren in zeer grote oplage. Op de omslag is een speciale preeg gemaakt om de in het veld verzonken weg op de omslag weer te geven.

in Your Eyes

'Niets dan liefde'. Dit boek, geproduceerd in grote oplage voor fotograaf Marcel Kolenbrander, viert de liefde op alle mogelijke manieren. Liefde voor je kind, een hond, jezelf.... In ogen zie je deze liefde. 'Een spoor van liefde achterlaten', daarmee sluit Marcel dit schitterende boek. Een boek dat Eprint in een speciaal formaat mocht produceren voor hem. Zie www.inyoureyes.nlEprint  |  Meniststraat 6  | 7091 ZZ  |  Dinxperlo  |  0315-659232

plan uw eigen afspraak

Book an appointment with Eprint using Setmore

Partner

Fotogalerij - inspiratie

Bent u op zoek naar inspiratie? Neem dan een kijkje in onze fotogalerij of  bel ons.

FaceBook